latinica  ћирилица
22/09/2024 |  09:12 ⇒ 09:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Звезда пише историју у Дубаију - спектакл у "Coca Cola Areni" на старту АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде данас у Дубаију пишу историју, с обзором на то да ће у велелепној "Coca Cola Areni" одиграти прву утакмице АБА лиге у Емиратама.
КК Црвена звезда (ФОТО: КК Црвена звезда) -
КК Црвена звезда (ФОТО: КК Црвена звезда)

Новоформирани клуб из Дубаија се прије свега захваљући финансијској моћи "убацио" у АБА лигу, која би требало да буде предворје за Евролигу, а како ствари стоје профитираће сви, а највише кошарка.

Дубаи и Црвена звезда данас од 17 сати одиграће меч у дворани која је изграђена прије само пет година и капацитет 17.000 гледалаца.

У самом центру града, са погледом на чувену Бурџ Калифу, највишу зграду на свијету, никога не оставља равнодушним, услови су по угледу на НБА, па и не чуди што су улазнице за меч против Звезде, упркос томе што нису јефтине распродате.

Очекује се и велики број навијача црвено-бијелих, имајући у виду да у Дубаију и околини према неким процјенама живи око 15.000 Срба.

Цијене улазница се крећу од 18,5 евра до 330 евра, али то за Дубаи стандарде "није ништа", поготово што у госте долази шампион АБА лиге и редовни учесник Евролиге.