latinica  ћирилица
21/09/2024 |  20:37 ⇒ 20:40 | Аутор: РТРС

Гашић: Побољшати статус борцима у Новом Граду

Општина Нови Град једина је локална заједница у Српској у којој постоји удружење незадовољних бораца, поручио је кандидат са одборничке листе коалиције Удружена опозиција ПДП-СДС-Воља народа, Славиша Бундало.
Удружена опозиција ПДП и СДС воља народа - Фото: РТРС
Удружена опозиција ПДП и СДС воља народаФото: РТРС

- Нови Град је једина општина у Републици Српској која нема називе улица према некоме или нечему из Одбрамбено-отаџбинског рата. До тога је довело то да општинска власт није хтјела усвојити законе свих борачких удружења - рекао је Бундало.

Данас сам саслушао проблематику незадовољних бораца Војске Републике Српске, који су заслугом власти сведени на социјалну категодију, истакао је Душан Гашић, кандидат коалиције Удружене опозиције ПДП-СДС-Воља народа за начелника општине Нови Град.

- Њихови скромни захтјеви нису уважени у нашој општини. Они ће имати отворена врата у мом кабинету. За примјер да вам кажем да су политички подијелили борце - навео је Гашић.

Примјер неуважавања бораца је и обиљежавање 9. јануара, када, како тврде, иза предсједника није био ни један одликовани борац, додао је Гашић.