latinica  ћирилица
21/09/2024 |  19:14 ⇒ 22/09/2024 | 10:17 | Аутор: РТРС

Шобот: Крупа на Врбасу је понос цијеле Републике Српске

Кандидат за градоначелника Бањалуке, др Никола Шобот, данас је наставио своју кампању у Крупи на Врбасу, мјесту које представља један од највећих туристичких потенцијала Бањалуке и цијеле Републике Српске. Са мјештанима је разговарао о потребама и могућностима за даљи развој Крупе, насеља које мјесечно посјети чак 10.000 туриста из цијелог свијета, а које је од стране УН и Свјетске туристичке организације уврштено међу најљепша села свијета.
Никола Шобот у Крупи на Врбасу - Фото: РТРС
Никола Шобот у Крупи на ВрбасуФото: РТРС

- Крупа је 25 километара удаљена од Бањалуке, али мора бити на самом врху листе приоритета када говоримо о развоју и улагањима. Ово мјесто није само туристички бисер, већ и симбол наше природне и културне баштине. Срце Бањалуке куца и овдје, у нетакнутој природи Крупе, и тај потенцијал морамо искористити - рекао је Шобот.

Крупа, са својих 2000 становника, мјесто је значајног привредног развоја, али и дом многих који раде у иностранству или су настањени у Бањалуци.

Никола Шобот у Крупи на Врбасу

- Морамо осигурати да Крупа на Врбасу постане још јача и повезанија са градом. Овдје не смијемо дозволити стагнацију, већ напротив, морамо наставити са развојем инфраструктуре и подршком локалним фирмама које већ доприносе расту овог краја - додао је Шобот.

Посебно је истакао значај улагања у одржавање културних и спортских манифестација које се овдје одржавају, као и потребу за даљим јачањем туризма. 

- Манастир Крупа, као један од најпосјећенијих вјерских објеката у Републици Српској, симбол је не само вјерског, већ и културног и историјског наслијеђа нашег народа - нагласио је Шобот.

На крају, Шобот је закључио:

Никола Шобот у Крупи на Врбасу

- Крупа на Врбасу је понос Бањалуке и цијеле Републике Српске. Нјена љепота, снага и потенцијал су немјерљиви, и само одговорна управа може осигурати њен даљи раст. Побиједиће Крупа, побиједиће Бањалука! - закључио је Шобот.