latinica  ћирилица
21/09/2024 |  18:36 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Јелена Ђоковић: Породица у традиционалном смислу је прилично угрожена (ВИДЕО)

Породица у традиционалном смислу дјелује да је прилично угрожена, рекла је суоснивач и директор глобалне Фондације Новак Ђоковић, Јелена Ђоковић у ексклузивном интервју за нашу телевизију.
Разговор са Јеленом Ђоковићем - Фото: РТРС
Разговор са Јеленом ЂоковићемФото: РТРС

- Постало је доминантно у цијелом свијету, не само код нас. Имамо велики број примјера удаљавања дјеце од породице. Морамо да се боримо за њихова права. Родитељ је данас добио јако мало времена да утиче на дијете. Потребно је вратити праве здраве норме, јер срећна породица је много важнија у животу од неког капитала - истакла је Јелена Ђоковић.

Она каже да је на све те проблеме тешко дати прави одговор.

- Ни један родитељ као ни дјете нису исти. Ми не можемо нудити готова рјешења, али тражимо начин да смањимо све те проблеме. Доводимо јако квалитетне људе, који треба да нас ресетују да ли је виједно све ово зашто се данас боримо. Али ми то не можемо сами, потребна је акција цијелог друштва, шире заједнице да би дошли до правих резултата - поручила је Јелена Ђоковић. 

Интернет, мобилни теелфони, игре...велики изазови за родитеље у одгоју дјеце. Питање је како пронаћи равнотежу у свему.

- Нажалост, дјеца уче из примјера, а не из теорије. И сама промишљам шта и како, покушавам да учим од људи који се баве овим темама - додала је Јелена Ђоковић.