latinica  ћирилица
21/09/2024 |  17:39 | Аутор: СРНА

Јујићева на пријему код градоначелника Суботице, јачати везе народа

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић истакла је на састанку са градоначелником Суботице Стеваном Бакићем да је манифестација "Дани Српске у Србији" јединствена прилика да Република Српска представи своју богату културну баштину, природне љепоте и туристички потенцијал.
Сенкa Јујић у Суботици - Фото: СРНА
Сенкa Јујић у СуботициФото: СРНА

Она је навела да је ова манифестација прилика и да се презентују инвестиционе могућности, чиме би се створила још јача веза између народа са обје стране Дрине.

Бакић је изјавио да му је част што је Суботица међу градовима у којима се обиљежава ова изузетно важна манифестација, те подсјетио да Суботица има изванредну сарадњу са Републиком Српском и њеним институцијама у свим областима друштвеног живота.

- Као градоначелник Суботице имао сам огромну помоћ и подршку Представништва Републике Српске у Србији, поготово шефа овог представништва Млађена Цицовића. Урадили смо много на јачању сарадње суботичке локалне самоуправе и Републике Српске, подижући је из године у годину на већи ниво - рекао је Бакић.

Према његовим ријечима, сваки сусрет је прилика да се разговара о свему што је до сада урађено и што предстоји у наредном периоду како би заједнички дали још снажнији допринос сарадњи Републике Српске и Србије.

- И данас смо имали конструктиван разговор о унапређењу сарадње између нашег града и Републике Српске - нагласио је Бакић.

Он је додао да Суботица годинама његује сарадњу са Бањалуком, али и са Требињем и Градишком и та сарадња је конкретизована честим сусретима, пројектима и заједничким активностима.

Састанку у Суботици у оквиру манифестације "Дани Српске у Србији" присуствовали су директор Јавне установе Спомен-подручје Доња Градина Тања Тулековић и сарадник у Представништву Српске у Србији Ана Љутић.

У Српском културном центру "Свети Сава" у Суботици вечерас ће бити изведена монодрама "Туга која траје цијели живот" Јавне установе "Спомен-подручје Доња Градина".

Текст потписује Добрила Кукољ према истоименој књизи, режисер је Маја Колунџија Зорое, сценографију је припремила Гордана Батић, продуцент је Тања Тулековић, а игра Маја Колунџија Зорое.