latinica  ћирилица
21/09/2024 |  16:42 ⇒ 16:45 | Аутор: РТРС

Додик: Петровић од Бијељине направио ријалити; Лазић кандидат на мјесту

Милорад Додик предсједник СНСД разговарао је данас са чланством ГО СНСД Бијељина и том приликом истакао да је актуелни градоначелник Љубиша Петровић приликом прве посјете руководства Републике Српске направио циркус.
СНСД трибина у Бијељини - Фото: РТРС
СНСД трибина у БијељиниФото: РТРС

-Ми смо са покојним градоначелником Бијељине Мићом Мићићем направили договор, споразум за 16 капиталних пројеката. Петровић је првом прликом када смо као руководство Српске посјетили Бијељину направио циркус, да би се на томе иживљавао БН ТВ и неки други медији. Направио је од Бијељине риалити који ни чему не служи. Живот је нешто сасвим друго, постоје реалне ствари које треба рјешавати. Он је главни кривац зашто нису ријешени имовонско правни односи да би Бијељина била одбрањена изградњом великог насипа. Са стријепњом устајем сваки дан кад чујем у Европи шта се дешава са поплавама. Са стријепњом да ли ће се нама то десити. Захваљујући неспособном Петровићу ми смо морали почети враћати кредит од Европске банке од 50 милиона евра, а да га нисмо почели ни користити. Он је шетао до Бањалуке и правио на друштвеним страницама спрдњу од тога. Зато Бијељина има одличног човјека, кандидата за градоначелника којег сви знају, то је др Микајло Лазић. И Србија је против Петровића то довољно говори - истакао је Додик.

Додик се у Бијељини састао и са Удружењем пензионера.

-У Бијељини има 16.000 пензионера, сваки мјесец за пензију у Бијељини Република Српска плаћа 12 милиона КМ. Преко 150 милиона се добија из републичког Фонда само за пензионере овдје у Бијељини. Пољопривредници добијају милионске подстицаје, градимо аутопут и много чега другог. Ако неко не жели да то види не можете ви ту помоћи а они који желе да виде морају да знају да се за вријеме Љубише Петровића ништа није десило. Наведите ми један објекат који је направио. А имао је за четири године 350 милиона КМ. Треба да проширимо болницу са 10 милиона КМ и ако дође господин Лазић на власт то можемо да урадимо, а ако овај остане не можемо ништа - рекао је Додик.

Додик са пензионерима у Бијељини

Микајло Лазић кандидат СНСД за градоначелника Бијељине је рекао да је данашњи дан за њега посебан.

- Зато јер нас је посјетио предсједник Републике Српске и дао подршку коју ми већ у народу осјећамо. Посљедњих мјесеци све више расте подршка међу народом и због тога сам јако сретан. Наредних 15 дана учинићемо да та подршка буде још већа, а иако Бог да 6. октобра славимо и да Бијељину помакнемо у бољем смјеру и да је оставимо нашој дјеци много бољом него што је сада - подвукао је Лазић.

Бојан Савић носилац листе СНСД за СГ Бијељина је истакао да се улази у финиш кампање и осјећа побједничка енергија.

-Осјећа се да је побједа близу, да је испред нас. Хоћемо да замијенимо политику кукања, политку демагогије , да замијенимо одговорном политиком, политиком резултата. Хвала предсједнику за подшку, да мање дијелимо народ јер је он сит подјела и свађа. Желимо да сарађујемо у Биејљини али и са републичким институцијама без којих Семберија не моће да уради ниједну велику ствар. 6.октобра ћемо да славимо побједу са др Микајлом Лазићем - поручио је Савић.