latinica  ћирилица
21/09/2024 |  14:55 ⇒ 14:59 | Аутор: РТРС

Жунић: Дервента град вриједних људи и домаћина (ВИДЕО)

Игор Жунић, посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске, гостујући у емисији Караван наше телевизије, која се данас емитовала из Дервенте, рекао је да овај град красе вриједни људи, привредници и домаћини.
Гост Каравана Игор Жунић - Фото: РТРС
Гост Каравана Игор ЖунићФото: РТРС

- Нашу локалну заједници краси велика запосленост становништва у реалном сектору, њих око 88 одсто, док је свега 12 процената запослених у администрацији. Када се раније одлучило за подршку привредном сектору, то нам је донијело да у Дервенти имамо 34 фирме са већинским страним капиталом, док је присутан и значајан број привредних субјеката са домаћим капиталом. Очекује нас у наредном периоду модернији и савременији напредак у различитим областима, јер се са запада јављају нови инвеститори који овдје покушавају да нађу своје мјесто и мислим да ће нам се указати потреба за новим радницима из других општина - рекао је Жунић.

Он је истакао да Дервента заслужује још више у сваком могућем облику, те истакао да у наредном периоду очекује већу подршку државних институција.

- Циљ нам је да Дервента постане значајан центар у регији, не само у привредном, него и у културном, духовном и спортском спортском смислу - истакао је Жунић.