latinica  ћирилица
21/09/2024 |  14:39 ⇒ 14:44 | Аутор: sputniknews.com

Партизан игра на чувеном стадиону "Панатинаико"

Кошаркаши Партизана играће у Атини на турниру "Павлос Јанакопулос" у суботу увече од 21.00.
КК Партизан - Фото: РТРС
КК ПартизанФото: РТРС

Партизан ће на чувеном стадиону Панатинаико, који је "оживљен" послије античког раздобља за потребе Олимпијских игара 1896. године, играти са Панатинаикосом, актуелним прваком Европе.

Очекује се спектакуларан амбијент на стадиону Панатинаико (односно Калимармаро) који се налази на отвореном, а гледалаца ће бити, процјењују тамошњи медији, око 40.000.

- Овај турнир је нешто веома слично ономе што смо ми организовали прије годину дана са Фуенлабрадом на Ташмајдану. Била је дивна атмосфера и цио свијет је видио тај спектакл. То је било заиста нешто посебно. Мислим да је оно што смо ми разрадили прије годину дана сада инспирисало друге клубове да ураде нешто слично. И због тога смо поносни јер смо направили први корак ка организацији утакмица на отвореном - рекао је Жељко Обрадовић.

Биће то генерална проба за црно-бијеле који сезону стартују у сриједу против Борца из Чачка у оквиру АБА лиге.

У пријатељској утакмици иза затворених врата дворане на Глифади, кошаркаши Партизана су јуче изгубили од Анадолу Ефеса са 81:80.

То је био меч пун преокрета, црно-бијели су имали напад за побједу, али је лопта након акције Брауна и Тајрика Џоунса остала на "првом обручу", па је побједа припала тиму из Истанбула.