latinica  ћирилица
21/09/2024 |  13:24 ⇒ 13:32 | Аутор: sputniknews.com

Федерер: Нисам вјеровао у Алакараса, могу да му се извиним

Роџер Федерер, прослављени швајцарски тенисер, стигао је у Берлин гдје ће се одржати Лејвер куп чији је он сувласник, а том приликом бивши број један нарочито се радује што ће видјети Карлоса Алкараса, шпанског тенисера, коме дугује извињење.
Карлос Алкараз (Фото: EPA-EFE/Kai Forsterling) -
Карлос Алкараз (Фото: EPA-EFE/Kai Forsterling)

Карлос Алкарас ће први пут играти на Лејвер купу, а томе се посебно радује Роџер Федерер који је једва чекао прилику да боље упозна младог Шпанца.

- Једва да познајем Карлоса Алкараса, тако да се радујем што ћу га први пут видјети како игра уживо - рекао је Федерер.

Швајцарски тенисер огријешио се о младог Шпанца 2019. године када није желио да понови тренинг са њим и зато сада жели да му се извини.

- Само сам једном тренирао с њим на Вимблдону још кад је био јуниор. Сљедећег дана ме је тренер питао: "Хоћеш поново да се загријеш с њим?", а ја сам одговорио: "Не, у реду је, радије бих се загријаоо с његовим тренером, који је из моје генерације – Хуаном Карлосом Ферером". Могу да се извиним Карлосу ове недјеље", рекао је Федерер.

Очигледно да Роџер није препознао таленат код Карлоса који је постао Грен слем шампион, а стигао је и до првог мјеста на АТП листи.

На овогодишњем Лејвер купу требало је да учествује и Рафаел Надал, али се Шпанац повукао. Тим Европе чиниће Карлос Алкарас, Данил Медведев, Саша Зверев и Григор Димитров који је замијенио Надала. Са друге стране у Тиму свијета су Алехандро Табило, Френсис Тијафо, Танаси Кокинакис, Тејлор Фриц, Бен Шелтон и Француско Серундоло.