latinica  ћирилица
21/09/2024 |  13:04 ⇒ 13:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Отворен камп "Златибор 2024" за дјецу из дијаспоре и региона

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мјера у области односа Републике Србије с дијаспором Ђорђе Милићевић отворио је, заједно са предсједником Општине Чајетина Миланом Стаматовићем, камп "Златибор 2024" у оквиру кога учествују дјеца из дијаспоре и региона.
Отворен камп "Златибор 2024" (Фото: TANJUG/MINISTARSTVO BEZ PORTFELJA/ DUŠKO VUKAJLOVIĆ) -
Отворен камп "Златибор 2024" (Фото: TANJUG/MINISTARSTVO BEZ PORTFELJA/ DUŠKO VUKAJLOVIĆ)

За младе учеснике кампа осмишљене су радионице о традиционалној игри, пјесми и костиму златиборског краја и радионице на тему српској језика и књижевности и српске средњевјековне умјетности, саопштило је данас из кабинета Милићевића.

- Овај камп, као и још 18 кампова које смо током љета организовали широм Србије и кроз које је прошло 5.000 младих из региона и дијаспоре, доказ је посвећености државе Србије да одржимо нераскидиве везе са нашим сународницима у расијању - истакао је Милићевић.

Он је указао да је чување националног јединства међу Србима гдје год живјели темељ опстанка српског народа.

- Наша снага лежи у јединству, у солидарности и у осећају припадности заједничкој култури, историји и вриједностима. Управо овакви кампови су мјеста гдје то јединство учвршћујемо, гдје наши млади препознају важност своје улоге у очувању српског идентитета - навео је Милићевић.

Он је дјеци поручио да увијек носе са собом вриједности које стичу овдје, љубав према својој домовини и језику да никада не забораве ко су и одакле потичу.

- Останите поносни на то што јесте и наставите да ширите вриједности нашег народа широм свијета - рекао је Милићевић окупљеним малишанима.