latinica  ћирилица
21/09/2024 |  11:50 ⇒ 20:00 | Аутор: СРНА

Илић: Станивуковић нашао још један начин пљачке Бањалучана

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић нашао је још један начин да завуче руку у џепове грађана, а овог пута на удару су се нашли станари неколико стотина зграда, указао је народни посланик Младен Илић.
Младен Илић - Фото: РТРС
Младен ИлићФото: РТРС

- Посљедња његова одлука да путем принудног управника "под контролу" стави четири стотине зграда у Бањалуци које тренутно немају формиране заједнице етажних власника представља ни мање ни више него нову безочну пљачку грађана Бањалуке - упозорио је Илић.

Као и раније, рекао је он за Срну, и овај пут разлог је исти - пљачка Бањалучана.

- Намјера градоначелника је да се у зградама које немају формиран ЗЕВ постави принудни управник који би у послове одржавања зграда увео мало познату новонасталу фирму која се бави пословањем заједница етажних власника, а све у циљу како би се у наредном петогодишњем периоду кроз инвестиционо одржавање по највишим цијенама отимао новац од грађана Бањалуке - нагласио је Илић.

Он је појаснио да се станари предметних зграда у том случају не би питали ништа, већ би све одлуке везане за одржавање њихове имовине доносили појединац и фирма о којима се тренутно не зна ништа осим онога што им је циљ, а то је још једна превара с циљем остварења личних финансијских интереса.

- Нажалост, грађани Бањалуке су поново жртве још једног подмуклог плана да се зарад личне користи манипулише њиховим животима - констатовао је Илић.