latinica  ћирилица
21/09/2024 |  11:48 ⇒ 11:51 | Аутор: СРНА

Шулић: Српска све ради у складу са Уставом, узалудни су покушаји да се Српска представи као негативац

Члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић поручио је да Република Српска све ради на принципу Устава и закона и зато су узалудни покушаји Уставног суда БиХ и све друге судске фарсе кроз које се Српска покушава представити као негативац у БиХ.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

Шулић је указао на то да су се званичници Републике Српске превише пута опекли о "добре намјере" политичког Сарајева да би неприпремљени улазили у било који политички процес, а и кроз године су научили да ће они сваку, па и најмању техничку грешку искористити у борби против Републике Српске.

- Навикли смо и на то да они који нас нападају све своје активности темпирају тако да би покушали да нанесу штету институцијама Српске и носиоцима политичких позиција лично, па ме не чуди ни то што је крњи Уставни суд баш негдје на средини предизборне кампање донио одлуку о стављању ван снаге Изборног закона Републике Српске, уз образложење да није у складу са Уставом БиХ - рекао је Шулић Срни.

Према његовим ријечима, творци монтираног процеса против предсједника Српске Милорада Додика видјели су да им не полази за руком да рочиштима у кампањи умање подршку коју Додик и СНСД имају у народу, па су посегнули за још једном представом за масе.

- Не схватам како до сада нису увидјели да ће тиме само дати додатну мотивацију грађанима Српске да стану уз свог предсједника и институције у заштити свега што припада Републици Српској. И на крају, оно што им мора бити јасно јесте то да, ма како они прљаво играли - побиједиће Српска! - поручио је Шулић.

Крњи Уставни суд БиХ ставио је 19. септембра ван снаге Изборни закон Републике Српске уз образложење да није у складу са Уставом БиХ и Изборним законом БиХ, због тога што се овим законом наводно преузимају надлежности институција БиХ.