latinica  ћирилица
21/09/2024 |  11:37 ⇒ 13:10 | Аутор: РТРС

СП У Хан Пијеску: Задржати младе развојем индустрије и туризма

Предсједник СП Петар Ђокић рекао је синоћ у Хан Пијеску да му је драго да је кренуо нови курс развоја општине и јачање њене позиције на туристичкој мапи Републике Српске.
СП Хан Пијесак - Фото: Уступљена фотографија
СП Хан ПијесакФото: Уступљена фотографија

- Радићемо на јачању туристичких капацитета, а треба радити и на развоју дрвопрерађивачке индустрије, јер је то ресурс који можемо да ставимо у службу развоја Хан Пијеска. Морамо урадити све да спријечимо одлив становништва из Хан Пијеска, као и других општина у којима је то случај. Оно за шта ћемо се залагати је економски развој, који мора бити резултат јаке синергије и добре сарадње локалне и републичке власти - рекао је Ђокић на састанку Општинског одбора СП у Хан Пијеску.

Носилац одборничке листе СП у Хан Пијеску Аћим Нинковић је у свом обраћању присутнима рекао да је ово једини општински одбор СП у овој регији који је у претходне четири године имао освојен мандат, на шта је лично јако поносан.

- Првенствено се боримо да нам млади не одлазе. Поражавајућа је чињеница да у средњој школи у Хан Пијеску има 36 ученика. Требамо развијати и наше туристичке капацитете, сада смо и ваздушна бања па се искрено надам да ће то бити препознато. Наставићу да радим у интересу нашег народа и општине - поручио је Нинковић.

Он је навео да је у претходне четири године увијек подржавао све оно што је добро за ову локалну заједницу и развој општине, те критиковао све што је лоше, поручивши да ће тако радити и у будућности.