latinica  ћирилица
21/09/2024 |  10:29 ⇒ 10:34 | Аутор: РТРС

У Палати Србија састанак Вулина и Селака; Вулин подржао СПС

У Палати Србија одржан је састанак потпредсједника Владе Србије Александра Вулина и предсједника Социјалистичке партије Српске Горана Селака.
Вулин и Селак (Фото: Facebook - Goran Selak) -
Вулин и Селак (Фото: Facebook - Goran Selak)

На састанку је, између осталога, разговарано о унапређењу сарадње између Републике Српске и Србије, као и о сарадњи Покрета социјалиста и СПС-а.

Александар Вулин је истакао важност јачања веза између српског народа с обје стране Дрине, наглашавајући да је јединство кључ за бољу будућност и стабилност.

- Покрет социјалиста и Социјалистичка партија Српске дијеле исте вриједности, а то су национална одговорност, солидарност, јединство и рад у интересу народа. Пуну подршку пружамо СПС-у у њиховој борби за бољу и јачу Српску - рекао је сенатор Републике Српске Александар Вулин, пожељевши успјех СПС-у на предстојећим изборима.

Лидер СПС-а Горан Селак је изразио захвалност на подршци и нагласио да је сарадња са Србијом од виталног значаја за Републику Српску.

- Наши људи су наша снага. Само кроз јединство, солидарност и бригу о сваком човјеку, можемо градити јаку и стабилну Републику Српску. Манифестација "Дани Српске у Србији", која је синоћ свечано отворена, један је од симбола те везе, а данашњи састанак је још један корак више ка јединству којем непрестано тежимо. Ми смо једно у сваком смислу те ријеч - поручио је Селак.

На састанку је истакнуто да је потребно наставити са заједничким пројектима у области привреде, културе и образовања, јер је јединство српског народа кључ за стабилност и просперитет Републике Србије и Републике Српске.

Вулин и Селак су заједнички поручили да ће наставити да раде на унапређењу односа, са циљем да сваки Србин у Републици Српској и Србији има једнаку шансу за бољи живот, уз јасну поруку: "За Српску треба имат’ душу".