latinica  ћирилица
21/09/2024 |  09:30 ⇒ 09:43 | Аутор: СРНА

Отворена изложба слика "Котор Варош 2024"

У галеријском простору кино-сале у Котор Варошу отворена је изложба слика "Котор Варош 2024", на којој су представљена 23 умјетничка дјела настала током овогодишње Ликовне колоније.
Отворена је изложба слика "Котор Варош 2024" - Фото: СРНА
Отворена је изложба слика "Котор Варош 2024"Фото: СРНА

На овогодишњој Ликовној колонији, која је одржана под покровитељством општине Котор Варош и Центра за културу, спорт и информисање, учествовало је 12 академских сликара и дугогодишњих надарених љубитеља ликовне умјетности из Котор Вароша.

Изложбу је синоћ отворио начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је истакао значај овог догађаја за локалну заједницу.

- Ликовна колонија је постала традиционална и дио је културног мозаика наше општине, а имала је за циљ да подигне свијест о ликовној умјетности - нагласио је Сакан.

Умјетници су током три дана, проведена на отвореном, пренијели на платно амбијент природе и њених љепота, а сликали су и по сопственом нахођењу.

- Циљ изложбе јесте да представи радове публици, али и да промовише ликовну умјетност на подручју општине Котор Варош - рекао је организатор и учесник Ликовне колоније Горан Чупић.

Љубитељи умјетности изложбу ће моћи да погледају до петка, 27. септембра од 17.00 до 20.00 часова.