latinica  ћирилица
21/09/2024 |  09:01 ⇒ 10:52 | Аутор: РТРС

Шобот: Вријеме је да Карановац добије услове какве заслужује – улагање у инфраструктуру и одговорну управу

Кандидат за градоначелника Бањалуке, Никола Шобот, је наставио кампању посјетом Карановцу, гдје је са мјештанима разговарао о кључним проблемима са којима се суочавају већ годинама. Карановац, као насеље с великим потенцијалом, заслужује много више пажње и улагања од стране градске управе.
СНСД у Карановцу - Фото: РТРС
СНСД у КарановцуФото: РТРС

Шобот је указао на хитну потребу за рјешавањем проблема јавног превоза, нагласивши да грађани не смију чекати три сата на превоз.

- То је недопустиво у 21. вијеку, посебно када говоримо о насељу које је тако близу центра Бањалуке - рекао је Шобот.

Посебно је истакао проблем недостатка насипног материјала у протекле четири године, што је додатно отежало живот у Карановцу.

- Грађани заслужују основне инфраструктурне радове, а не да буду препуштени сами себи када су у питању путеви - додао је.

Фото: РТРС

Шобот је нагласио и важност редовног одржавања зелених површина, што је занемарено протекле четири године, као и рјешавање проблема водоснабдијевања у дијеловима насеља попут Томића, Станаревића, Долова и Бастаса.

- Тротоари и расвјета су основни услови за сигурност грађана, посебно у дијеловима попут Дуципоља, Старачког дома и Карановца - истакао је Шобот, додајући да ће рјешавање проблема одлагања смећа бити приоритет.

На крају, Шобот је емотивно поручио: Бањалука је град великих могућности, али само ако га водимо одговорно и с љубављу. Срце Бањалуке није у зградама или улицама – срце овог града су људи који у њему живе. Побиједиће Карановац, побиједиће Бањалука!