latinica  ћирилица
20/09/2024 |  20:03 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Радан: Вратити улогу и значај мјесним заједницама

Потребно је мјесним заједницама вратити улогу и значај који су имале до 2017. године, и на тај начин омогућити рјешавање проблема у свим дјеловима града, рекао је Лазар Радан кандидар за градоначелника Требиња "За правду и ред- листа Небојше Вукановића" на трибини у мјесној заједници Хрупјела.
Лазар Радан - Фото: РТРС
Лазар РаданФото: РТРС

- То значи да мјесне заједнице буду покретачи развоја града, да се са тог локалног нивоа, предсјдници мјесних заједница да делегирају проблеми које треба рјешавати, јер не може један човјек то знати, нити треба да зна - наводи Радан.

Такођер, потребно је више водити рачуна о просторима гдје се окупљају и бораве млади и дјеца, а такви простори су често запуштени и занемарени, рекао је Радан.

- Видим и у мојој и у овој мјесној заједници да се те ствари не рјешавају, буде неки тендер за неко игралиште, неко се ту угради, и уради се неквалитетно и то пропадне - наводи Радан.

Већ дуже вријеме немамо равномјеран развој свих дјелова града, што није добро и са таквом праксом морамо престати, истакао је Радан.