latinica  ћирилица
20/09/2024 |  16:14 ⇒ 16:16 | Аутор: РТРС

"Смањити број незапослених младих људи у Бањалуци"

Много младих људи у Бањалуци је незапослено и због тога напуштаjу Републику Српску, истакла је Сања Каралић Соломун, кандидат Независног покрета "Својим путем" Игор Радојичић, за одборника у Скупштини града Бањалука.
Независни покрет "Својим путем - Игор Радојичић" - Фото: РТРС
Независни покрет "Својим путем - Игор Радојичић"Фото: РТРС

- У овом тренутку више од од половине младих у Бањалуци размишља о напуштању своје земље, 38 одсто младих је незапослено, а 68 одсто живи са својим родитељима. Чак 48 одсто младих људи не доприноси кућном буџету. Ова суморна статистика у граду Бањалуци је одлика стања нашег друштва - навела је Каралић Соломун.

Актуелна градска власт не разумије потребе младих људи, истакао је Стефан Сандић кандидат ове странке за одборника.

- План Независног покрета "Својим путем", је да стипендира младе који започињу своје бизнисе, како би имали лакши почетак и како би млади и образовани, паметни и стручни, који нешто вриједе, остали у Републици Српској и били мотор развоја Бањалуке, а самим тим и Републике Српске - навео је Сандић.

Потребно је престати са популистичким и како кажу, фасадним политикама и окренути се економији, поручили су кандидати Независног покрета "Својим путем" - Игор Радојичић за Скупштину града Бањалука.