latinica  ћирилица
20/09/2024 |  13:59 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Шеранић у Зворнику: Задовољни смо достигнутим степеном изградње новог блока болнице (ВИДЕО)

У зворничкој Болници до краја октобра биће завршен нови блок који ће повећати капацитете и омгућити много боље услове за пацијенте и рад здравственог особља.
Шеранић са Ивановићем у Зворнику - Фото: СРНА
Шеранић са Ивановићем у ЗворникуФото: СРНА

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је с руководством града Зворника о побољшању примарне здравствене заштите на том подручју.

Најављена је изградња амбуланти у неколико насеља.

Шеранић је изразио задовољство достигнутим степеном изградње новог болничког блока болнице у Зворнику у којој су већ завршени машински и електро радови, разведене водоинсталације, гријање и вентилација, што ће, када све буде завршено, допринијети потпуном комфору.

Шеранић је данас обишао нови блок болнице и Дома здравља Зворник са градоначелнком Бојаном Ивановићем и директорима Дома здравља и Болнице Милошем Томићем и Иваном Поповићем.

Он је рекао да нова зграда болнице није појединачан блок, него је присједињен старом, чиме ће постојећи капацитети по броју болничких кревета бити унапријеђени са око 20 одсто, што ће повећети комфорности према одговарајућим стандаридима и за пацијенте и за запослене.

Ивановић је рекао да је Град Зворник у овој години из буџета издвојио око 400.000 КМ за подршку примарне здравствене заштите, односно Дома здравља.

- Разговарли смо и о новим кадровима и потреби повећања услуга примарне здравствене заштите за боље и квалитетније здравствене услуге - навео је Ивановић.

Поповић је рекао да се нови блок болнице ради пуним капацитетом, додајући да ће у наредних неколико мјесеци бити завршен и предат на употребу, на велико задовољство пацијената и запослених.