latinica  ћирилица
20/09/2024 |  13:33 ⇒ 13:33 | Аутор: РТРС

Гашић: Увести више реда приликом запошљавања у општинској управи и јавним предузећима и установама

Душан Гашић, кандидат коалиције Уједињена опозиција ПДП-СДС воља народа за начелника општине Нови Град, поручио је ако добије повјерење грађана да ће увести више реда приликом запошљавања у општинској управи и јавним предузећима и установама.
Хасан Расавац са Душаном Гашићем, илустрација - Фото: РТРС
Хасан Расавац са Душаном Гашићем, илустрацијаФото: РТРС

- Сада уочи избора, власт наставља са запошљавањем на одређено вријеме, купујући вољу народа. Желим да напоменем да и директори предузећа и установа проводе цијели мандат као в.д директори. Ми ћемо у складу са законом провести конкурсе и именовати директоре на неодређено вријеме - каже Гашић.

Каже да они имају велико оптерећење буџета због запошљавања активиста владајуће странке у предизборно вријеме.

Томе се мора стати украј, нагласио је Младен Шумар носилац листе за одборнике у СО Нови Град испред коалиције Уједињена опозиција ПДП-СДС воља народа.

- Мораћемо то свести на законски оптималан ниво и да би осигурали ефикасну управу. С друге стране да би осигурали инвестиције, односно слободна средства која ћемо усмјерити на развој привреде и пољопривреде. И да се нико не плаши да ће остати без посла. Вишак радника ћемо рационализацијом одредити. Они ће бити усмјерени у реални сектор - наводи Шумар.

Представници коалиције Уједињена опозиција ПДП-СДС воља народа нагласили су да ће се залагати да недјеља буде нерадни дан.