latinica  ћирилица
20/09/2024 |  12:33 ⇒ 13:20 | Аутор: СРНА

Драгосављевић: Бројне активности у Српцу за боље услове живота

Кандидат СНСД-а за начелника општине Србац Млађан Драгосављевић изјавио је данас Срни да се залаже за наставак започетих, као и реализацију нових пројеката, међу којим је изградња још једне ламеле са 20 станова намијењених младим брачним паровима планирана за наредну годину.
Млађан Драгосављевић - Фото: Уступљена фотографија
Млађан ДрагосављевићФото: Уступљена фотографија

- Нарочито смо оријентисани према руралним дијеловима у реновирању и реконструкцији постојећих друштвених домова, правимо нове и све те активности подржане су из општинског буџета - навео је Драгосављевић, који је и актуелни начелник општине.

Он је нагласио да је акценат стављен на повећање обима привредне активности, гдје се указала потреба да се иде на проширење постојеће индустријске зоне, за шта има заинтересованих субјеката.

- Настављамо са ранијом активностима демографске политике, па ћемо идуће седмице озваничити почетак кориштења нове зграде намијењене младим брачним паровима који немају ријешено стамбено питање. Општина је као инвеститор направила ту зграду са 20 станова који су прописаним процедурама продати младим паровима по повлаштеној, субвенционисаној цијеном од 1.200 КМ по метру квадратном стана - навео је Драгосављевић.

Он је истакао да је овај потез наишао на добар одјек међу младима, па је планирано да се у идућој години почне са изградњом још једне ламеле, као и отварање савременог вртића капацитета од 200 дјеце у наредним данима.

Драгосављевић је рекао и да је очување природних ресурса и унапређење животне средине један од циљева и да је у плану реализација уређења ушћа Врбаса у Саву и да се стварају претпоставке да се у овој години крене са реализацијом тог посла.