latinica  ћирилица
20/09/2024 |  09:23 ⇒ 22:16 | Аутор: СРНА

Продановић: Приоритети - изградња обданишта и централног споменика

Кандидат СНСД-а за начелника општине Братунац Лазар Продановић вјерује у изборну побједу како би наставио реализацију приоритетних пројеката, а приоритет је изградња вртића до почетка наредне школске године.
Лазар Продановић - Фото: СРНА
Лазар ПродановићФото: СРНА

Продановић је рекао Срни да је циљ његове политике да се убрза израда пројектне документације и почетак изградње обилазнице око Братунца, као и експропријација земљишта и завршетак израде пројекта за изградњу централног спомен-обиљежја у Братунцу погинулим српским борцима и цивилима из регије Бирач.

Он наводи да ће, ако добије повјерење бирача, радити и на убрзању експропријација још 13 хектара земљишта у првој фази за изградњу инфраструктуре за бесцаринску индустријску зону код моста "Братољуб" и граничног прелаза.

Продановић истиче да је планирао да се у свакој години мандата асфалтира шест километара локалних путева, изграде два километра канализације и да се за четири године прошири мрежа градског водовода до најудаљенијих мјесних заједница Коњевић Поље, Полом и Жлијебац.

- У претходних 18 мјесеци покренули смо социјалне и подстицајне мјере. Наставићемо пружати подршку родитељима новорођенчади и пронаталитетној политици, ученицима из вишечланих и сиромашних породица, пензионерима, ратним војним инвалидима, социјално угроженим лицима - рекао је Продановић.

Он је напоменуо да ће наставити и са додјелом стипендија студентима, обезбјеђивати подстицаје за покретање предузетничке дјелатности, а увећаваће и буџетска средства за ове намјене, као и за младе.

Продановић је рекао да подршку његовој кандидатури пружају још ДНС, СПС, РСС и Народна партија Српске, што ће му, како истиче, осигурати изборну побједу.