latinica  ћирилица
20/09/2024 |  07:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Милојевић послије пораза од Бенфике: Примили смо јефтине голове

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је да су "црвено-бијели" јефтино примили голове на мечу са Бенфиком и додао да такве грешке не смију да се дешавају у Лиги шампиона.
Владан Милојевић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Владан Милојевић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Фудбалери Црвене звезде поражени су синоћ у Београду од Бенфике резултатом 2:1 у првом колу Лиге шампиона.

- Можда смо могли да уђемо храбрије... не храбрије, него су поједини играчи били смушенији. Опет, Бенфика је један добар тим, држали смо се плана који смо хтјели, хтели смо да имамо висок притисак, да стискамо... Мислим да је несигурност дошла због тога што је пар лопти и фаулова одлазило код њих. То је она уиграност коју ми немамо. Потребна је синергија, неко вријеме, гдје ће у сваком тренутку сви знати гдје се налазе на терену - рекао је Милојевић на конференцији за медије.

Он је истакао да је Звезда пробала да се врати у меч послије 0:2.

- Можда смо заслужили нешто више од ове утакмице, оно што је генерално је да смо та два гола примили на овом нивоу, а уопште и у фудбалу, то не смијете на тренингу, камоли на оваквим утакмицама. Пробали смо да се вратимо. Добра је била реакција играча, освајали смо те просторе, али класа њихових играча. Њихова два штопера су чистила све... Можда да смо дали тај први гол раније, да смо имали још времена, па уз неку енергију. Шта да радимо, то је Лига шампиона, овакве грешке не смију да се догађају, идемо даље - истакао је тренер Црвене звезде.

Милојевић је рекао да је имао проблема са повредама играча.

- Вања Дркушић се повриједио на тренингу и није био спреман, као и Немања Радоњић, који је неспреман и повријеђен. Нисам видио да је Далсио нешто неквалитетно одиграо. Он је квалитетан играч, ушао је у игру незагријан. Размишљали смо шта да радимо. Изгубили смо Мимовића, а у том тренутку смо имали и повријеђеног Сеола. Ми немамо бекове. Родић је повријеђен, девијација носа и повреда коју треба да залијечи. То је било изнуђено, али је Елшник одрадио прави посао и одиграо је добро и не видим да смо имали проблем - истакао је Милојевић.

Он је рекао да је Мимовић повриједио стопало.

- Плашим се да није добра ситуација, али још не знам... Проблем је у стопалу. Отишао је на снимање. Сигурно је да Мимовић игра добро, пун је самопоуздања, све најбоље му желим, али дешавају се такве ствари. Дешавају се овакве повреде, хајде да кажемо да не слутим, али нисам ни велики оптимиста. Видјећемо - навео је тренер Звезде.

Он је поновио да су фудбалери Црвене звезде дали све од себе на мечу са Бенфиком.

- Јесте негативан резултат, то ме и чини поносним јер су играчи дали све од себе и трудили су се да дају све од себе. То је формула коју би требало радити и то је стил који би требало његовати. Некад ћемо играти против јачег противника, па нећемо успјети да прикажемо шта смо примијетили. Ову утакмицу смо затворили, долази сљедећа утакмица. Видјећемо шта ће да буде, на крају ћемо подвући гдје ћемо да будемо. Ја сам и дан данас поносан да смо ту и да смо успјели да доведемо реномиране тимове овдје. Даћемо све од себе да играмо добро и да пружимо добре партије - рекао је Милојевић.

Фудбалери Црвене звезде ће у понедјељак гостовати Партизану у деветом колу Суперлиге Србије.

- Та утакмица је сасвим другачија. Имаћемо времена да се припремимо. Видјећемо - закључио је Милојевић.