latinica  ћирилица
31/08/2024 |  16:52 | Аутор: СРНА

"Реконструкција Кеја у Шамцу - један од најзначајнијих пројеката усмјерених на креирање туристичких садржаја"

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је данас да реконструкција Кеја на ушћу Босне у Саву у Шамцу представља један од најзначајнијих пројеката усмјерених на креирање туристичких садражаја у овој општини и истакао пуну подршку Владе томе.
Денис Шулић у обиласку Кеја у Шамцу - Фото: СРНА
Денис Шулић у обиласку Кеја у ШамцуФото: СРНА

- Влада Републике Српске пружа пуну подршку реализацији овог пројекта који је значајан не само за туризам, већ и за цјелокупни развој привреде - изјавио је Шулић за Срну приликом данашње посјете Кеју са савјетником предсједника Српске Миланом Ђурђевићем и Тривуном Лукићем из Министарства спорта.

Он је појаснио да ће реализацијом овог пројекта вишемилионске вриједности бити уређени обала и капацитети за прихват пловила, те изграђени и шеталиште и спортско-туристички садржаји који ће привући грађане и туристе.

Шулић је рекао да су, према информацијама којима располаже, у завршној фази процедуре за избор извођача радова на овом пројекту, који реализује Јединица за координацију пројеката Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

Он је изразио увјерење да ће реализацијом овог пројекта развој туристичке инфраструктуре у Шамцу добити додатан замајац.

- У протеклом периоду смо на домаћим примјерима видјели позитивне ефекте развоја туризма на додатни развој других привредних дјелатности - навео је Шулић.

Он је рекао да је, уз туризам везан за саму ријеку и садржаје на њој, Шамац једна од општина које располажу великим потенцијалом за развој ловног туризма.

Шулић је додао да је информисан о томе да тренутно у Шамцу борави више од стотину италијанских туриста, а узимајући у обзир то да ловни туризам обично привлачи туристе већих платежних разреда представља шансу за креирање додатних садржаја и остваривање додатних прихода.

Он је напоменуо да ће у наредном периоду, у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске, разговарати о пројектима и могућностима додатних улагања у ловачке домове и инфраструктуру потребну за додатни развој ове врсте туризма.

Шулић је рекао да ће бити разговарано и о могућностима промоције Српске као дестинације за љубитеље оваквих садржаја. /крај/спа/длу/фото