latinica  ћирилица
31/08/2024 |  11:19 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Градоначелник не прихвата еколошки прихватљивији приједлог за Купусиште

Нико у Бањалуци нема ништа против ћирилице, али да ли је та поставка морала бити баш у такозваном Купусишту, и ако баш јесте, зар нису те пјешачке стазе, умјесто од бетона, могле бити од ситног камена, који је еколошки много прихватљивији, истиче делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић наглашава да се такве стазе налазе широм европских паркова.

И зар нису и статуе слова, пита Ковачевић, умјесто од бетона, могле бити од дрвета, које је опет еколошки много прихватљивије, безбједније за дјецу и које не би нарушило коријење дрвећа у Купусишту.

- И да ли је једини одговор зашто то није тако, тај да је ово што сам ја предложио - много јефтиније! - указује Ковачевић.

Он је у објави друштвеним мрежама навео да је дефиниција парка да је то дио града или насеља у којем се налази одржавано зеленило.

- Тако је и било наше Купусиште све до прије неки дан. Имало је, осим дрвеће и траве, стазу и неколико клупа на којима сте могли одморити у хладу. Онда је актуелни градоначелник одлучио да баш овде направи нешто што је назвао "ћирилички парк" - каже Ковачевић.