latinica  ћирилица
24/05/2024 |  14:09 | Аутор: СРНА

Којић: Амерички амбасадор да склони руке од српске светиње

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић поручио је америчком амбасадору у БиХ Мајклу Марфију да мора да зна да српске жртве нису пале да би он и њему слични сада пријетили нестајањем Републике Српске и позвао га да склони руке од светиње српског народа.
Бранимир Којић - Фото: РТРС
Бранимир КојићФото: РТРС

Којић је рекао да пријетња коју је Републици Српској упутила америчка Амбасада у БиХ представља показивање мишића, али и демаскирање њиховог циља усвајањем резолуције о Сребреници - а то је укидање Српске.

Којић је појасно да прије свих Мајкл Марфи сада даје смјернице онима који мисле да је ова квазирезолуција нешто што ће моћи да укине Републику Српску.

- Марфи мора да зна да српске жртве нису узалуд пале да би сада он и њему слични пријетили нестајањем Републике Српске - рекао је Којић Срну.

Он је Марфију поручио да Србима не соли ране.

- Он мора да зна да ће гробови наших најмилијих увјек почивати у Републици Српској јер су они и живот дали за Републику Српску а не за унитарну БиХ коју жели Марфи и његове слуге - појаснио је Којић.

Којић је оцијенио да се у БиХ једино Република Српска држи слова Дејтонског мировног споразума, а сви други некаквог имагинарног духа.

- Република Српска је један од два ентитета који је унесен у БиХ, али да нам очигледно на овакав начин ту није мјесто. Дајемо пуну подршку нашим институцијама и вјерујемо да раде исправну ствар, а посебно јер никада до сада нису позивали на инциденте и рат као што то ради политичко Сарајево - закључио је Којић за Срну.

Амбасада САД објавила је да сецесија или "раздруживање" Републике Српске не значи њену независност нити крај БиХ него значи крај Републике Српске".