latinica  ћирилица
11/05/2024 |  15:24 | Аутор: РТРС

Грађани Шарговца и Дракулића отворили Суботичку улицу

У бањалучком насељу Шарговац данас се окупио велики број грађана који су симболично отворили недовршену Суботичку улицу.
Суботичка улица, отварање - Фото: Уступљена фотографија
Суботичка улица, отварањеФото: Уступљена фотографија

Реконструкција Суботичке улице обухвата дионицу од транзита до Дјевојачког моста гдје је и одржан данашњи скуп грађана.

Грађани Шарговца и Дракулића изразили су незадовољство јер реконструкција није изведена према пројекту, те су подсјетили градску власт шта је све обећано.

- У пројекту, али и према најавама градоначелника требали су бити изграђени тротоари са обје стране улице и аутобуско стајалиште. Зашто су мјештани Шарговца и Дракулића ускраћени за тротоар и аутобуску станицу када ми уствари и финансирамо овакве пројекте јер смо сви порески обвезници - рекао је данас један од мјештана.

Грађани су поручили да су захвални иницијаторима овог пројекта, прије свих предсједнику Социјалистичке партије Српске Горану Селаку, који је заједно са одборницима и посланицима СПС-а дошао на скуп грађана. Скупу су, на позив грађана, присуствовали и доктор Никола Шобот, те предсједник Скупштине града Љубо Нинковић.

Са скупа је поручено да неће дозволити да буду преварени, те да захтијевају равномјерно улагање у сваки дио Бањалуке.

На крају, мјештани су поручили да очекују да се настави са развојем Шарговца и Дракулића и реализацијом низа пријеко потребних пројеката који ће олакшати свакодневни живот.