latinica  ћирилица
11/05/2024 |  12:54 ⇒ 14:41 | Аутор: РТРС

Бојић: Први мултимедијални музеј у склопу спомен обиљежја (ФОТО)

Сигуран сам да нема породице у Републици Српској која име свог члана шире или уже породице неће наћи на стубовима централног спомен-обиљежја погинулим борцима Одбрамбено–отаџбинског рата, рекао је директор Фондације "Визуелни архив српског страдања" Денис Бојић.
Денис Бојић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Денис БојићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Прошле године на презентацији споменика предложили смо идеју, а то је да се у склопу овог величанстеног пројекта угради и први мултимедијални музеј о стварању Републике Српске - рекао је Бојић на церемонији у Бањалуци у оквиру које су званичници Српске и грађани обишли локацију на којој се гради централно спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено–отаџбинског рата.

Подсјетио је да је су на састанку били и представници организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата који су  питали да ли ће се то моћи реализовати.

- Управо, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је потврдио да ће то бити урађено. Он је препознао један визионарски подухват - рекао је Бојић.

Циљ је, додао је Бојић, да се кроз мултимедијални садржај дефинише и уради стална поставка стварања Републике Српске. Унутра ће бити снимљена свједочанства и видео материјали, филмови, холограми и све што је битно како би се видјело како је настала Република Српска.