latinica  ћирилица
11/05/2024 |  12:02 | Аутор: РТРС

Наставак подршке активностима медицинских сестра и техничара (ВИДЕО)

Поводом Међународног дана медицинских сестара и техничара, у Неуму је почела конференција названа "Медицинске сестре и техничари наша будућност". Јачање и афирмација ове професије главна је тема тродневне конференције.
Ален Шеранић - Фото: РТРС
Ален ШеранићФото: РТРС

У Неуму је више од 200 учесника, а одржава се у оквиру пројекта јачања сестринства који се реализује и уз подршку Швајцарске.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић честитао је Међународни дан медицинских сестара и техничара који се обиљежава 12. маја. сваке године.

- Један од њих је управо пројекат Јачања сестринства који се налази у својој трећој фази и који је усмјерен на побољшање капацитета у оквиру рада саме сестринске струке. То је нешто гдје смо препознали оно што су медицинске сестре и техничари тражили на неки начин од нас да препознамо. Увидјели смо да је поред формалног образовања је потребно и да се ради континуирана едукација и да се прати рад и квалитет рада медицинских сестара и да израдимо одређене документе који ће њима помоћи у њиховом свакодневном раду, а прије свега бити на корист самих пацијената - рекао је Шеранић.