latinica  ћирилица
11/05/2024 |  11:09 | Аутор: Агенције

Брнабић: Вучић помрсио конце предлагачима резолуције о Сребреници

Предсједница Скупштине Србије Ана Брнабић рекла је данас да су предлагачи и спонзори резолуције о Сребреници у УН били изненађени способншћу и одлучношћу предсједника Србије Александра Вучића да се бори како би објаснио колико је резолуција погубна и у супротности са Дејтонским споразумом.
Ана Брнабић и Александар Вучић (Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg) -
Ана Брнабић и Александар Вучић (Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

- Предсједник Александар Вучић им је пореметио многе планове и помрсио конце и додатно је одлажу, јер нису очекивали никакав отпор Србије. Они су навикли на Србију до 2012. године. Не могу да се навикну да Србија има капацитет и храброст да се бори и да има једног Александра Вучића који ће смјети да се бори - оцијенила је Брнабић за ТВ Прва.

Истакла је да ће Вучић стићи до сваког краја свијета - "од Пацифика до Кариба", да ће контактирати сваку афричку државу, да ће сваког замолити за помоћ и да ће издвојити вријеме да објасни свима колико је погубна резолуција о Сребреници и да директно крши Дејтонски споразум.

- Самим тим, резолуција је изузетно проблематична за регион и она нема чак ни одобрење Предсједништва БиХ. Борићемо се и даље. Ја мислим да је то, што се Вучић враћа и наставља борбу из Њујорка за спонзоре и коспонзоре резолуције потпуна ноћна мора. Ми настављамо овдје да се боримо раме уз раме с њим за нашу Србију, наше интересе и наш народ - закључила је Брнабић.