latinica  ћирилица
01/05/2024 |  12:52 ⇒ 13:17 | Аутор: РТРС

Аулић: Цвијановић пред СБ УН демаскирала лажи које бране политичко Сарајево и њихови ментори

Не зна се ко је посљедњих дана нервознији Рамо Исак, министар унутрашњих послова ФБиХ или Елмедин Конаковић, министар спољних послова у Савјету министара, а сасвим је могуће да та нервоза приозилази из истих страхова, изјавио је Саша Аулић, савјетник српског члана Предсједништва БиХ.
Саша Аулић - Фото: РТРС
Саша АулићФото: РТРС

- То је разумљиво, с обзиром да су им пријатељи и најближи сарадници у епицентру криминалних афера и да се свим силама труде да скрену пажњу са тих неугодних тема. Њихову агонију само је продубио јучерашњи државнички наступ српског члана Предсједништва пред Савјетом безбједности УН - нагласио је Аулић.

Он је истакао да паничне реакције из ФБиХ најбоље свједоче о томе да је обраћање српског члана Предсједништва БиХ било ефектно и да је Цвијановић пред најважнијим свјетским форумом, како каже, демаскирала лажи које упорно бране политичко Сарајево и њихови ментори.

- По сарајевској искривљеној логици, у БиХ треба игнорисати глас Републике Српске, а изван ње га по сваку цијену спријечити и зауставити. Бошњачки представници још увијек живе у илузији да они имају монопол над изношењем ставова о БиХ и да глас једног народа могу да представљају као заједнички став свих у БиХ - навео је Аулић.

Он је указао да је обраћање српског члана Предсједништва још један доказ да су та времена давно прошла.

- Узалуд су им сви покушаји да, чак и илегалним средствима, утишају глас Републике Српске и њених представника. Што се више у томе трудили, то ће истина даље и снажније да одјекује - јасан је Аулић.