latinica  ћирилица
26/02/2024 |  10:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Норвешки крузер у карантину код Маурицијуса, сумња се на колеру (ИДЕО)

Норвешки крузер "Норвешка зора" тренутно је у карантину код обале Маурицијуса, након извјештаја о стомачној болести на броду, а амерички USA Today наводи да се сумња на колеру.
Крузер "Норвешка зора" (Фото: EPA/PO MIKE LUTZ) -
Крузер "Норвешка зора" (Фото: EPA/PO MIKE LUTZ)

- Током крстарења "Норвешке зоре" од Јужне Африке, мањи број гостију осјетио је благе симптоме стомачне болести. Након повратка брода ка Порт Луису на Маурицијусу, менаџмент брода сусрео се са локалним властима како би се осигурале мјере и акције за добробит свих на броду - рекао је портпарол Норвешке крузерске линије, која је власник "Норвешке зоре".

Портпарол је додао да, због додатног тестирања које су захтијевале локалне власти, влада Маурицијуса је одложила искрцавање са брода и укрцавање на сљедећи крузер до 27. фебруара.

Брод је од 13. фебруара био на путу од јужноафричког Кејптауна до Порт Луиса.

Док су се спремали да оду на конференцију за медије, новинари USA Today и још неких медија чули су да се сумња да је у питању колера.

- Подигли смо наше санитарне процедуре на броду у склопу наших рутинских мјера како бисмо осигурали безбједно окружење за све на броду и наставићемо да предузимамо све неопходне мјере да заштитимо наше госте, посаду и одредишта која посјећујемо - навео је портпарол.