latinica  ћирилица
25/02/2024 |  12:20 ⇒ 18:59 | Аутор: СРНА

Београд упутио протестну ноту Амбасади Хрватске

Министарство спољних послова Србије упутило је протестну ноту Амбасади Хрватске у Београду поводом изјава хрватског шефа дипломатије Гордана Грлића Радмана упућених против предсједика Србије Александра Вучића и Србије у цјелини.
Београд (Фото: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Београд (Фото: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Из Министарства су указали да те изјаве представљају даљи наставак изградње атмосфере мржње према Србији и српском народу и нарушавају заједничку политику промовисања мира и стабилности у региону.

У ноти се изражава очекивање да ће се високи званичници Хрватске у наредном периоду уздржати од изјава које представљају мијешање у унутрашње ствари Србије, те водити политику помирења и добросусједских односа двије државе.

- Министарство спољних послова Србије и овим путем жели да укаже на потпуну неприхватљивост изјава министра Радмана које је изрекао јуче на Дневнику Н1 телевизије у Загребу, а које су упућене против предсједника Србије Александра Вучића и Србије у цјелини - наведено је у протестној ноти.

Грлић Радман је изјавио да Србија мора да одлучити на којој ће столици сједити.

- Неудобно је сједити на двије столице. Вучић не би требао да има велику дилему. Он може бити трабант и сателит Русије, али неће се допустити утицај Руса или други малигни утицаји који би нарушили стабилност Западног Балкана - рекао је хрватски министар.