latinica  ћирилица
23/02/2024 |  15:05 ⇒ 15:07 | Аутор: СРНА

Селаковић: Без државе нема слободе

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Никола Селаковић рекао је данас у Београду да су борба, слобода и држава три важне ријечи за Србију и српски народ и да се не може погријешити ако се између њих стави знак једнакости.
Никола Селаковић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Никола Селаковић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

Селаковић, који је данас присуствовао отварању изложбе "Борба за српску државаност и слободу српског народа", организоване поводом 220 година од Првог српског устанка, поручио је да за српски народ тема ове изложбе није један период историје, нити епоха или историјски тренутак, већ читава историја, сапштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије.

- Борити се за слободу значи борити се за државу, јер је за нас Србе проверено, историјски и емпиријски доказано да нема слободе ако нема државе - рекао је Селаковић.

Изложбу у Галерији Дома Војске Србије отворио је министар одбране Србије Милош Вучевић.

Отварајући изложбу, Вучевић је указао да ријечи у њеном називу представљају свето тројство - за судбину, историју и будућност отаџбине и да их не треба раздвајати.

- Наша је обавеза према потомцима да им предамо бакљу борбе за Србију и наш народ, ма где да живи, да се никад не угаси. И да и њима сутра, као нама данас, а јуче и Карађорђу и Милошу Обреновићу и многима знанима и незнанима који су дали оно што су највредније имали – своје животе, увек показује куда и како треба да иде Србија и куда и како треба да иде наш народ - рекао је Вучевић.

Отварању изложбе присуствовали су и министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов, министар спорта Зоран Гајић и министри без портфеља Новица Тончев и Ђорђе Милићевић.

Изложба, чији су аутори Зоран Ивановић и Небојша Ђурановић, отворена је за посјетиоце до 30. марта.