latinica  ћирилица
23/01/2024 |  10:16 ⇒ 16:30 | Аутор: РТРС

Ђоковић преко Фрица у полуфиналу АО (ФОТО/ВИДЕО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале првог Грен слем турнира у сезони Аустралијан опена послије побједе у четири сета над Американцем Тејлором Фрицом.
Новак Ђоковић (Фото: EPA/MAST IRHAM) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA/MAST IRHAM)

По сетовима је било 7:6 (3), 4:6, 6:2, 6:3.

Меч је трајао три часа и 47 минута, а утисак је да би Ђоковић много раније завршио посао, да није морао играти у дневном термину и температури већој од 30 степени Целзијуса.

Управо је та врућина била и препрека да искористи тек 16. брејк лопту у мечу, готово након три часа игре, а до тада је један сет ријешио у своју корсит тек у тај брејку, а други изгубио након почетног гема који је препустио Фрицу. Тек у трећем сету ослободио је руку и заиграо онако како тениски свијет очекује од њега.

Новак Ђоковић (Фото: EPA/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Ђоковић је у овом мечу имао 20 ас удараца, 51 директан поен, а искориштеност брејк лопти је била четири од 22. Сд руге стране успио је спасти четири од шест прилика Фрица.

У полуфиналу Ђоковића чека побједник дуела Јаник Синер - Андреј Рубљов, а тај меч играће се за два дана, сасвим сигурно у ноћном термину, за разлику од претходна два.