latinica  ћирилица
25/06/2021 |  08:52 ⇒ 08:53 | Аутор: Б92

Побједа Клиперса над Финиксом (ВИДЕО)

Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса су резултатом 106:92 побиједили Финикс Сансе у 3. мечу финала Запада.
Пол Џорџ (фото:Associated Press) -
Пол Џорџ (фото:Associated Press)

Клиперси су изгубили прва два меча финала Запада, иронично као и у прве двије серије плеј-офа и добили су трећи меч, овога пута пред својом публиком.

Пун Стејплс је још једном аплаузима испратио своје љубимце, није било Каваја Ленарда и Пол Џорџ је преузео терет и меч завршио са 27 поена, 15 скокова и осам асистенција.

Сјајан је био и Ивица Зубац, који је уписао 15 поена и 16 скокова, док је Реџи Џексон меч завршио са 23 поена, а Теренс Мен је забиљежио 12 поена.

На другој страни, 18 поена и девет скокова Диандреа Ејтона, Девин Букер је са маском због прелома носа морао да игра и убацио 15 поена, толико је имао и повратник Крис Пол, али уз 12 асистенција.

Прво полувријеме је било неизвјесно, колико су Клиперси били доминантни у првој четвртини, толико су Санси били у другој и на полувреме се отишло са 48:46 у корист тима из Аризоне.

Ваља напоменути и да се Камерон Пејн повриједио већ у четвртом минуту, страдао је скочни зглоб и он је изашао из игре тада и више се није враћао.

Теренс Мен се посебно истакао игром у одбрани, што је наговијестило боље минуте у наставку. Пол Џорџ је играо сјајно, а рекет је контролисао Ивица Зубац, па су са 34:21 Клиперси завршили трећи период.

Лук Кенард је погодио неке важне шутеве, а Клиперси су успјели без већих проблема да исконтролишу ситуацију и уписали побједу у мечу број 3, па је резултат у серији смањен на 2-1.

Четврта утакмица игра се такође у Лос Анђелесу, у суботу на недјељу од три по нашем времену.