latinica  ћирилица
23/06/2021 |  22:44 ⇒ 22:45 | Аутор: СРНА

Концерт дјеце са Космета у знак захвалности за гостопримство

Ученици Основне школе "Десанка Максимовић" из Косовске Каменице приредили су вечерас концерт на градском тргу у Приједору знак захвалности Приједорчанима на срдачном дочеку и гостопримству.
Приједор: Концерт дјеце са Косова у знак захвалности - Фото: СРНА
Приједор: Концерт дјеце са Косова у знак захвалностиФото: СРНА

Наставница музичке културе у овој школи Николија Богдановић изјавила је новинарима да је одлука о овом концерту дошла спонтано и изненада, а да их је понукала изузетна гостољубивост домаћина у Приједору.

- Цјелокупан пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" за нас је од изузетног значаја. Овдашњи људи су толико гостољубиви и пријатни, да не могу описати како се осјећам током боравка у Приједору. Иначе сам први пут у Републици Српској и одушевљена сам цјелокупном организацијом - рекла је Богдановићева.

Директор ОШ "Десанка Максимовић" Јадранка Васић рекла је новинарима да школа у пројекту учествује трећи пут, али први пут у Приједору.

- Можда нам је ово најљепши боравак у Републици Српској и сви су се потрудили од градоначелника, локалне самоуправе, школе домаћина и родитеља који су посебни и јединствени. Они су помјерили видике нашој дјеци и њима сам посебно захвална зато шту су прихватили у својим кућама дјецу која ријетко имају прилику да путују и омогућили им прелијепе тренутке - рекла је Васићева.

Она је истакла да цјелокуптан труд свих у Приједору заслужује много више него што је један овакав концерт.

Код својих вршњака из ОШ "Бранко Ћопић" из Приједора борави 45 основаца из Косовске Каменице, а директор ове школе Сања Муњиза подсјетила је да су по четврти пут домаћини дјеци са Косова и Метохије.

- Ученици су данас били у Доњој Градини, обишли су и манастир Моштаницу, а сутра је планиран излет на Козару. Потрудили смо се и овај пут да дочекамо госте онако како то Приједор зна - рекла је Муњиза.

Осим ђака из Косовске Каменице, у седмодневној посјети Приједору борави 25 штићеника Центра "Подржи ме" из Косовске Митровице, којима је домаћин Центар "Сунце". Ученици се у суботу, 26. јуна, враћају на Косово и Метохију.