latinica  ћирилица
23/06/2021 |  08:23 ⇒ 09:03 | Аутор: РТС

Финикс надиграо Клиперсе и у другом мечу финала Запада (ВИДЕО)

Кошаркаши Финикса на свом терену надиграли су ЛА Клиперсе са 104:103 у врло драматичној завршници другог меча финалa Западне конференције НБА лиге. Играч одлуке био је Деандре Ејтон који је постигао погодак у финишу меча, послије промашаја Пола Џорџа.

Кошаркаши ЛА Клиперса су добро ушли у меч и повели на гостовању али је онда почела резултатска клацкалица која је трајала током цијеле утакмице да би се у завршницу ушло у потпуну неизвјесност.

О побједнику се одлучивало у посљедњим секундама а концентрисанији су били домаћини и однијели другу побједу у финалној серији Западне конференције.

На седам секунди прије краја Клиперси су водили са 103:102 а Пол Џорџ је из слободних бацања пропустио прилику да увећа предност, да би у посљедњим секундама Деандре Ејтон на додавање Џеја Краудера постигао побједоносни кош за домаћине.

Најефикаснији играч меча био је Камерон Пејн из побједничког тима који је пружио партију каријере. Убацио је 29 поена уз девет асистенција. Деандре Ејтон је сусрет завршио са 24 коша и 14 скокова, а Камерон Џонсон и Дарио Шарић су додали по 11.

У пораженом тиму Пол Џорџ је постигао 26 кошева али је пропустио и најважнију прилику за свој тим. Реџи Џексон је убацио 19, а Ивица Зубац 14 поена уз 11 скокова.