latinica  ћирилица
23/06/2021 |  08:11 ⇒ 08:19 | Аутор: Глас Српске

Бардача окупља 14 умјетника

Тридесет и осми сазив међународне Ликовно-еколошке колоније "Бардача - Србац 2021" почеће уз учешће 14 академских сликара из Србије, Црне Горе, Словеније, Шведске и Републике Српске.
Бардача - ликовна колонија (архив) - Фото: РТРС
Бардача - ликовна колонија (архив)Фото: РТРС

Радован Митраковић, директор Центра за културу и спорт Србац, каже да је отварање сазива планирано у 19 часова у србачком Дому културе.

- Почетак рада колоније ћемо озваничити позоришном представом "Вија долорис" у извођењу позоришта Масука из Велике Плане из Србије, а улаз је бесплатан. За вријеме трајања сазива биће организовани разни садржаји за сликаре, а изложба насталих радова ће бити организована 4. јула - рекао је Митраковић.

Митраковић каже да се умјетници поново окупљају на Бардачи након двије године, јер је прошле године сазив био прилагођен епидемиолошким условима.

- Због пандемије вируса корона сликари су прошле године стварали у својим домовима, а радове су нам послали поштом, за шта су уредно добили хонораре. Није било ни планиране школе сликања за талентоване ученике, а успјели смо организовати само завршну изложбу - додао је Митраковић.