latinica  ћирилица
23/06/2021 |  07:08 ⇒ 10:00 | Аутор: РТРС

НСРС и о Нацрту закона о поријеклу имовине; Пренос на РТРС плусу

У Бањалуци ће данас бити настављена сједница Народне скупштине Републике Српске расправом о Приједлогу закона о измјени и допуни Закона о посебном регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце по хитном поступку.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Пред посланицима је, између осталог, Нацрт закона о поријеклу имовине, а долази на приједлог СНСД-а. Њиме ће се, кажу, Српска јасно опредијелити да нема компромиса у борби против корупције. На доношењу Закона о поријеклу имовине инсистира и опозиција.

Пред послницима је Приједлог закона о измјенама и допуни Закона о управљању отпадом по хитном поступку и Приједлог закона о стратешком планирању и управљању развојем у Републици Српској.

Биће разматран и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о студентском организовању, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о сточарству, те Нацрт закона о друштвеном предузетништву Републике Српске.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова, а засједање можете пратити на РТРС плусу и нашем порталу.

Првог дана засједања посланици су, по хитном поступку, размотрили и приједлог измјена Закона о локалној самоуправи, али и Приједлог закона о посебном поступку експропријације за ауто-пут Бањалука-Приједор. Ово законско рјешење односи се на један од капиталних инфраструктурних пројеката из области саобраћајног повезивања, дугог 42 километра.