latinica  ћирилица
22/06/2021 |  07:39 ⇒ 08:19 | Аутор: РТРС

Све спремно за Бањалука фест - Кастел у потпуно новом руху (ФОТО)

Бањалука се спрема за Први интернационални музички фестивал - Бањалука фест, који ће бити одржан на тврђави Кастел од 6. до 10. јула.
Изглед фестивалског простора (фото: banjalukafest.com) - Фото: РТРС
Изглед фестивалског простора (фото: banjalukafest.com)Фото: РТРС

Бањалука фест доводи фадо диву Маризу, Стефана Миленковића, Амиру Медуњанин и Раду Шербеџију.

Поред њих, на јединственој фестивалској бини наступиће и Звонко Богдан са Великим тамбурашким оркестром.

Уступљена фотографија

Програм фестивала, поред врхунског квалитета и ексклузивних извођача, пратиће и гламурозна сцена тврђаве Кастел. Организатори припремају тврђаву Кастел у потпуно новом амбијенту, невиђеном до сада. Велика сцена Кастела (простора код Камене куће) као концертна дворана под отвореним небом, пружиће потпуно другачији доживљај и несвакидашње искуство музичког догађаја.

Уступљена фотографија

За савршен амбијент фестивал се реализује на изузетно високом нивоу продукције. Публику ће дочекати велика сцена по најсавременијим стандардима, специјално дизајнирана платформу са сједећим мјестима, а све ће пратити велики број новинарских екипа из цијелог региона.

Познате личности из свијета музике, позоришта и филма, проћи ће црвеним тепихом на Кастелу овога љета, као и публика из читавог окружења. Уз велике звијезде, сјајне концерте, добру енергију, одличну организацију угођај ће употпунити афтер парти након концерата.

Уступљена фотографија

- Фестивал ће бити организован на највишем нивоу, чему свједочи и сам пројекат бине и специфичног гледалишта на отвореном. Сигурни смо да ће већ прво издање, сврстати Бањалука фест у ред најзначајнијих фестивала региона. Спремни смо и позивамо све да од 6. до 10. јула посјете Бањалуку, и уживају у свему што смо припремили - поручили су организатори.

Уступљена фотографија

Програм Бањалука феста:

6. јул - Стефан Миленковић и Камерата Нови Сад изводе дјело "Кармина Бурана" Карла Орфа у аранжману Ане Крстајић

7. јул - Звонко Богдан с Великим тамбурашким оркестром под управом Дубравка Исакова

8. јул - Амира Медуњанин и Бојан Зулфикарпашић у пратњи Војвођанског симфонијског оркестра са диригентом Микицом Јевтићем

9. јул - Мариза, португалска фадо дива

10. јул - Раде Шербеџија и Западни колодвор.