latinica  ћирилица
21/06/2021 |  09:55 ⇒ 09:55 | Аутор: СРНА

Приштина без образложења забранила посјету Вање Удовичића

Привремене власти у Приштини забраниле су улазак на територију Косова и Метохије министру омладине и спорта Србије Вањи Удовичићу, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Космет.

У саопштењу се наводи да је обавјешетење о забрани послато послије поноћи.

Удовичић је данас требало да на Приштинском универзитету са привременим сједиштем у Косовској Митровици разговара са младима и подијели им стипендије, а потом посјети Центар за екологију и развој спорта у Зубином Потоку.

Из Канцеларије за Косово и Метохију истичу да је Приштина Удовичићеву посјету забранила без икаквог повода и образложења.

- Његов боравак на Косову и Метохији уредно је најављен официру за везу у складу са свим споразумима и устаљеним процедурама, али је упркос томе Приштина једнострано и самовољно одлучила да му посјету не дозволи, а обавјештење о томе послато је ноћас у глуво доба, што је још један вид перфидног иживљавања Приштине - истакао је директор Канцеларије Петар Петковић.

Он је оцијенио да забрана министру спорта да посјети дјецу представља антицивилизацијско дивљаштво усмјерено ка младима.

- Најновија забрана показује сву осионост и бахатост власти у Приштини које одбијају и сваку врсту сарадње, дијалога и договора, али и немоћ Европске уније да осигура и гарантује поштовање споразума и цивилизовано поступање албанских политичара - закључио је Петковић.

Напомињући да је посјета министра Удовичића најављена у складу са свим процедурама Споразума о званичним посјетама и на вријеме, Петковић наглашава да ће о овом, новом кршењу споразума обавијестити све надлежне међународне инститиције.