latinica  ћирилица
20/06/2021 |  08:14 ⇒ 08:31 | Аутор: РТС

Бруклину није помогао ни супертим, Милвоки у финалу Истока

Кошаркаши Милвоки бакса пласирали су се у финале Источне конференције победом над Бруклином у "мајсторици", резултатом 115:111.

Бакси су тријумфовали са 4-3 у побjедама над највећим фаворитом за освајање шампионског прстена, којем није било довољно ни стварање супертима на почетку сезоне.

Велики разлог за то су и повреде, пошто је једино Кевин Дурент био спреман у завршници плеј-офа, док су Кајри Ирвинг и Џејмс Харден били ровити.

Дурент је играо на невjероватном нивоу, али то није било довољно да се елиминише Милвоки предвођен Јанисом Адетокумбом.

Седма утакмица била је изузетно занимљива и драматична, а виђен је и прави кошгетерски окршај КД-а и "грчке звери".

Екипе су се смјењивале у вођству, једину двоцифрену предност "мрежице" су имале у другој четвртини, али су је гости врло брзо истопили.

Ушло се у неизвјесну завршницу у којој су Бакси имали четири поена вишка, када је на сцену ступио Дурент – погодио је са дистанце, а онда у посљедњем нападу, на шест секунди до краја, узео лопту у руке.

Погађа изузетно тежак фејд-авеј, чинило се за побједу, али је нагазио линију и ипак није била тројка – 109:109 за продужетак.

У додатних пет минута умор је учинио своје, код домаћина није било играча који би могао да помогне Дуренту, па су Јанис и Крис Мидлтон донели велико славље свом тиму.

Грчки репрезентативац предводио је Баксе са 40 поена (15/24 из игре, 8/14 пенали), 13 скокова и пет асистенција, док је Крис Мидлтон имао 23 поена (9/26 из игре), 10 скокова, шест асистенција и пет украдених лопти.

На другој страни, Дурент је постигао 48 поена (17/36 из игре, 10/11 пенали), девет скокова и шест асистенција, никада нико није дао више поена у седмој утакмици.

"Најбољи је играч на свијету", рекао је послије Адетокумбо о Дуренту, али ни то није било довољно.

Ровити Џејмс Харден додао је 22 поена (5/17 из игре, 10-10 пенали) и по девет ухваћених лопти и успјешних додавања, док је Блејк Грифин уписао дабл-дабл са 17 поена и 11 скокова.

За пласман у велико финале, Бакси ће се борити са побједником мајсторице Филаделфија – Атланта, која је на програму у недјељу на понедјељак од 2.00 по средњоевропском времену.