latinica  ћирилица
18/06/2021 |  18:41 ⇒ 18:47 | Аутор: Б92

Акрополис куп: Србија савладала Порторико

Мушка кошаркашка репрезентација Србије савладала је Порторико резултатом 80:68 на старту Акрополис купа у Грчкој.
Кошаркашка репрезентација Србије (Фото: КСС) -
Кошаркашка репрезентација Србије (Фото: КСС)

Српски тим је, предвођен селектором Игором Кокошковим, одиграо солидан меч, али је утисак да је дуел морао да заврши и са већом разликом.

Србија је сјајно стартовала меч, али је у једном тренутку прве четвртине дошло до пада енергије што је Порторико искористио и успио да запријети.

Нешто слично се догодило и у посљедњој дионици, Порторико је смањио заостатак на осам поена и приморао Кокошкова да реагује измјенама.

Ипак, српски кошаркаши су подигли темпо, заиграли организованије у одбрани и на крају уписали сигурну побједу, на турниру који је увертира квалификација за Олимпијске игре.

​Куриозитет је да су реализатори преноса на грчкој телевизији ЕРТ 3 „помијешали“ заставе екипа, па је Србија представљена са обиљежјем Порторика.

Србија је, без обзира на то, али и чињеницу да је у Грчку отпутовала без неколико играча, знала ко је и забиљежила је побједу, у којој су предњачили Филип Петрушев са 21 поеном, Огњен Добрић са 15, Данило Анђушић са 12 и Бобан Марјановић са 11.

У листу стријелаца су се уписали још Дејан Давидовац (6 поена), Немања Бјелица (6 поена, Драган Милосављевић (5 поена), док су Вања Маринковић и Алекса Аврамовић уписали по један кош.

Без поена су остали Бранко Лазић, Стефан Јовић и Далибор Илић.