latinica  ћирилица
17/06/2021 |  15:59 ⇒ 16:06 | Аутор: СРНА

Кривокапић најавио покретање дијалога са парламентарном већином

Црногорски премијер Здравко Кривокапић најавио је данас у обраћању грађанима Црне Горе да ће покренути дијалог са парламентарном већином, оцијенивши да његова влада има двије опозиције.
Здравко Кривокапић (фото: TANJUG/Savo Prelević) -
Здравко Кривокапић (фото: TANJUG/Savo Prelević)

Према његовим ријечима, ово што се дешава посљедњих дана само је финале онога што се, откако је формирана Влада, припремало и систематично градило, а то је, како тврди, покушај урушавања и дискредитације прве демократске Владе у историји Црне Горе, Владе без ДПС-а.

- Није то случајност, већ уигран и добро припреман сценарио. Упркос свему – успјећемо. Морамо сви заједно уложити максималне напоре у циљу стабилизације политичких прилика. У овом тренутку то је наша најсветија дужност и обавеза пред вама, грађанима, јер је то једина мјера одговорне, мудре и зреле државне политике - саопштио је Кривокапић.

Он је истакао да ће у том циљу, како је и планирао, у најскоријем року покренути дијалог са свим представницима парламентарне већине.

- Зато вас позивам да вјерујете у заједничку величанствену изборну побједу 30. августа, а ја ћу до краја остати на бранику заштите интереса свих грађана Црне Горе, макар ме и три пута горе осуђивали и нећу никада пристати на уцјене којима се од мене тражи да за цијену мог останка на челу Владе издам заклетву коју сам, у тренутку мог именовања, вама најличније дао - поручио је Кривокапић.