latinica  ћирилица
15/06/2021 |  10:36 | Аутор: СРНА

Вучић разговарао са Борељом и Лајчаком, слиједи састанак са Куртијем

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић оцијенио је да је састанак предсједника Србије Александра Вучића са европским посредницима Жозепом Борељом и Мирославом Лајчаком био веома добар и да је српска страна исказала чврсту жељу за наставком дијалога са Приштином и као важне теме предочила питање несталих и енергетику.
Александар Вучић (фото:Tanjug/Arhiva) -
Александар Вучић (фото:Tanjug/Arhiva)

Петковић је нагласио да је Вучић саговорницима пренио да је за Београд кључно да ли ће бити помака у правцу нормализације односа и компромиса са Приштином, те да је Борељ разумио оно што српска страна тражи и спремност за нормализацију односа.

Петковић је у укључењу из Брисела рекао за Телевизију "Пинк" да ће Борељ о састанку Вучића са премијером самопроглашеног Косова Аљбином Куртијем извијестити предсједника САД Џозефа Бајдена, нагласивши да то што ЕУ о питању дијалога блиско сарађује са САД отежава српску позицију.

Он је поручио да је Србија опредијељена за разговор и да је увијек боље разговарати у Бриселу него имати инциденте на терену, који су у посљедње вријеме ескалирали.

Након састанака Вучића са Борељом и Лајчаком, за 10.30 часова је најављен његов састанак са Куртијем.