latinica  ћирилица
13/06/2021 |  18:17 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

Дарко Младић најавио ревизију пресуде генералу

Дарко Младић, син генерала Ратка Младића којем је суд у Хагу потврдио пресуду доживотног затвора, најавио је ревизију пресуде.
Ратко Младић -
Ратко Младић

Дарко Младић је навео да ће одбрани за ревизију бити веома корисно издвојено мишљење судије Приске Матимбе Нијамбе.

Он је за ТВ Прва рекао да ће бити упућен захтјев и да Младићу буде омогућено да иде на лијечење, будући је генерал у таквом стању да би за њега издржавање казне у Великој Британији или Естонији било смртна казна.

- Покушаћемо опет да пошаљемо тим љекарских стручњака код њега. Видио сам да су у холандском затвору, у ком се налази затвор УН, посјете нормално дозвољене. У овом тренутку само УН држе нека ограничења и мени је било јасно од почетка да су они злоупотријебили корону да би генерала Младића одсекли од консултација са лекарима и адвокатима - рекао је Дарко Младић.

Жалбено вијеће Хашког трибунала потврдило је прије пет дана доживотну казну за команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића.

Одлуке су донесене уз изузете ставове судије Нијамбе, која је по свакој тачки имала позитива мишљења о жалбама Младићеве одбране и другачије ставове од остатка Жалбеног вијећа.