latinica  ћирилица
11/06/2021 |  14:42 | Аутор: СРНА

У суботу промјенљиво облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати промјенљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима, уз слабији развој облака нестабилности који ће условити ријеђе и изоловане пљускове, прво у Посавини и Семберији, затим у централним предјелима и на истоку, док ће у осталим предјелима бити суво.
Временска прогноза - Фото: РТРС
Временска прогнозаФото: РТРС

У ноћи са петка на суботу очекује се повећање облачности са сјеверозапада уз услове за краткотрајну мјестимичну кишу у централном појасу, те на истоку, до пријеподневних часова, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха износиће од 10 до 15, а највиша дневна од 21 до 26, локално на сјеверу, те на југу до 28 степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница седам, Хан Пијесак 13, Калиновик 17, Сарајево, Соколац и Чемерно 18, Гацко 20, Мраковица и Сребреница 21, Невесиње, Мркоњић Град, Дринић и Вишеград 22, Шипово и Билећа 23, Нови Град, Приједор и Рибник 24, Требиње и Бијељина 25, Добој 26, Бањалука и Србац 27, те Мостар 29 степени Целзијусових.