latinica  ћирилица
11/06/2021 |  12:06 ⇒ 12:11 | Аутор: РТРС

НСРС: Допуњен дневни ред

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, у складу са чланом 34. став 5. и чланом 35. Пословника Народне скупштине Републике Српске одржао је данас телефонску сједницу Колегијума на којој је допуњен Приједлог дневног реда 17. редовне сједнице Народне скупштине, чији почетак је заказан за уторак, 22. јуни 2021. године.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Дневни ред који је допуњен на данашњој телефонској сједници налази се Приједлог закона о посебном поступку експропријације ради изградње ауто-пута Бањалука-Приједор, по хитном поступку, као и Приједлог закона о измјенама Закона о локалној самоуправи, по хитном поступку, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Дневни ред је допуњен и Приједлогом закона о измјени и допуни Закона о посебном регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, по хитном поступку, Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о тржишту хартија од вриједности, Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о судској полицији Републике Српске.

Колегијум  је на сједници одржаној 7. јуна одлучио да засједање 17. редовне сједнице Народне скупштине почне 22. јуна у 10.00 часова.

Одлучено је тада да се за дневни ред сједнице предложи Нацрт закона о утврђивању поријекла имовине и посебном порезу на имовину, на приједлог Клуба посланика СНСД-а.

На дневном реду сједнице, који је тада предложио Колегијум Народне скупштине, су и Приједлог закона о измјенама и допуни Закона о управљању отпадом, по хитном поступку, као и Приједлог закона о стратешком планирању и управљању развојем у Републици Српској, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Посланици би требали да разматрају и Приједлог закона о студентском стандарду, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о студентском организовању, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о сточарству.

На предложеном дневном реду су и Нацрт закона о друштвеном предузетништву Републике Српске, Нацрт закона о измјени Закона о пензијском и инвалидском осигурању, на приједлог народног посланика Перице Бундала, те Нацрт закона о измјени Закона о сјемену пољопривредног биља.

Међу тада предложених 14 тачака дневног реда је консолидовани извјештај о извршењу буџета Републике Српске за прошлу годину, извјештај о раду и финансијски извјештај за прошлу годину Комисије за концесије Републике Српске.

Посланици би требали да разматрају и извјештај о раду и извршењу ребаланса Финансијског плана - буџета Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за прошлу годину.