latinica  ћирилица
09/06/2021 |  19:19 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Додик: Увјерен сам да ЕУ неће пратити притисак Америке (ВИДЕО)

Увјерен сам да земље ЕУ и цијели демократски свијет неће пратити атак Америке и пријетње санкцијама, истакао је Милорад Додик, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ.
Милорад Додик (Фото: Танјуг) - Фото: ТАНЈУГ
Милорад Додик (Фото: Танјуг)Фото: ТАНЈУГ

- Америка је моћна земља то је разумљиво. Моћ се некада изражава као немоћ и ово је више доказ њихове немоћи. Аргументима и методама којима су покушавали доскора да моделирају свијет у улози најважније земље свакако је сада дошао у кризу или не даје резултате, па се пријети силом - истиче Додик у разговору за РТРС.

Додик је нагласио да се могло чути да је на тапету заустављање читавог демократског процеса у земљама западног Балкана.

- Американци очигледно имају своје унутрашње проблеме. САД су подјељено друштво, повратком Бајдена враћено је старо друштво у игру, које се зове "Клинтонови сљедбеници", а који су били непосредни учесници распада Југославије. Сада покушавају својим правилима да моделирају Балкан по својим стандардима - нагласио је Додик, коментарушићи најаву нових санкција према западном Балкану, које је најавио амерички предсједник Џозеф Бајден.

Додик је поручио да САД траже послушнике, климоглавце и да су то сљедбеници њихове политике.

- Широм свијета подржавају разне диктаторске режиме, када је то њима у интересу, а овдје се као боре за демократију,што је крајње лицемјерно - поручио је Додик.  

Погледајте цијели разговор: